top of page
6000x3999-Weissdornallee 1.jpeg

DR HAUSCHKA 

138717881_1845131335686494_6674588937158169500_n.jpg

"Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid"
Elisabeth Sigmund

 

sigmund_ch5_1.jpg

In 1967 komt de  'Helende Cosmetica volgens Elisabeth Sigmund' op de markt.

Omdat de cosmetica tot stand kwam in het laboratorium voor natuurgeneesmiddelen van WALA,

door Dr. Hauschka opgericht in 1950,draagt het nu zijn naam.

Een unieke visie op huidverzorging

De huid is onze omhulling, weerpsiegelt ons innerlijk en reageert op de buitenwereld. Innerlijke en uiterlijke stressfactoren kunnen de huid uit evenwicht brengen. Dan is het belangrijk om terug in balans te komen. Een gezond slaapritme, gezonde voeding, maar ook de juiste verzorging kan de huid helpen zelf haar evenwicht terug te vinden. Het stimuleren van het zelfherstellend vermogen staat centraal bij Dr. Hauschka.

 

Ritme speelt daarbij een cruciale rol

"Ritme is leven", dat is wat Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie, aan Dr. Hauschka zei op een congres in Nederland. Dit idee is de basis voor het unieke verwerkingsprocédé om plantenextracten zonder alcohol bewaarbaar te maken.

Versterk je een gezond ritme dan versterk je je levenskracht.

In de behandelingen speelt ritme een grote rol, een bewegen tussen polariteiten zoals koude en warmte, rust en beweging, lavendel en citroen, wat een compleet, ontspannen en herboren gevoel geeft. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ritme draagt het leven"

Rudolf Steiner

Plantencomposities rond een centrale plant

Elk product is een compositie rond een centrale plant, zoals de wondklaver, die in zijn geheel een invloed heeft op de essentiële functies van de huid. Hieromheen groeperen zich vervolgens speciale plantenextracten en natuurlijke geur- en kleurstoffen. Een harmonieus op elkaar afgestemd geheel dat de gezonde balans van de huidfuncties herstelt.

Middagbloem

De geneeskrachtige, balancerende wondklaver is de centrale plant in de meeste Dr. Hauschka producten. 

Rode klaver bevat fyto-oestrogenen en  is de centrale plant in de regeneratielijn.

Rudolf Hauschka ontwikkelde een uniek procédé om plantenextracten bloot te stellen aan wisselende ritmes van koude en warmte, rust en beweging, licht en donker gedurende een bepaalde periode waardoor ze zonder het gebruik van alcohol toch enorm lang houdbaar zijn.

100 % natuurlijk

 

Dr.Hauschka verzorgingsproducten worden gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen, verkregen onder eerlijke handelsvoorwaarden en, waar mogelijk, van biodynamische kwaliteit en uit gecontroleerde wildpluk.
Deze komen bij voorkeur uit de WALA-tuin in Eckwälden, van de Demeter Sonnenhof, van wereldwijde sociale teeltprojecten en Fair Trade. Zo zijn er projecten voor rozenteelt in Ethiopië, Iran en Afghanistan, komen sheanoten uit Burkina Faso, mango's uit India en middagbloemen uit Zuid Afrika.

De prachtige Wala tuin in Eckwälden met bijenkasten

Goudsbloemoogst op de Demeter Sonnenhof

De rozenoogst in Ethiopië, er gaan wel 30 damascener rozen in een tube rozencrème.

Op het rozenveld in Afghanistan

Natrue, het internationale kwaliteitsmerk voor natuurlijke, biologische cosmetica

bottom of page