top of page

Wikkels en kompressen
 

Deze kunnen als aanvulling bij andere behandelingen toegepast worden.

Geurende oliën, kruidenaftreksels, zalven, hydrolaten en bijenwas zijn voorbeelden van natuurlijke substanties die via de huid een weldadige uitwerking kunnen hebben op je gezondheid, vooral wanneer je gebruik maakt van een omhulling in de vorm van een kompres of wikkel.

 

De natuurlijke materialen van schapenwol, zijde, linnen en biologisch katoen in combinatie met de geurende, gezondmakende sustanties geven een gevoel van warmte, troost en omhulling. Na de behandeling word je toegedekt en is er een rustpauze.

 

Je krijgt een handige fiche mee waarop de werkwijze stap voor stap wordt uitgelegd, zodat je er thuis mee aan de slag kunt.

Gemberkompres

Op de nieren bij innerlijke koude, vermoeidheidsklachten, menopauze, lage bloeddruk  en artrose. Op de schouders bij een frozen shoulder.

De gemberwortel is rijk aan werkzame stoffen die een diep verwarmend effect hebben. Ze stimuleert de bloedcirculatie, brengt in beweging  en geeft zo een sterke impuls aan het zelfgenezend vermogen.

Langzaam ontwikkelt zich een warmte van binnenuit die zich in golven naar het hele lichaam uitbreidt. Je kan dieper ademhalen en beter ontspannen. Na de behandeling heb je bovendien meer energie.

 

Niet bij huidaandoeningen ter hoogte van de nieren of een allergie voor gember. Bij hoge bloeddruk bespreken met je arts.

Omwille van het stimulerende effect graag boeken in de voormiddag.

voetenbad, voetinwrijving, gemberwikkel, narust

60 min.

50 euro

Kamille buikkompres

Bij darmproblemen, menstruatiepijn, overspannenheid, nervositeit en inslaapstoornissen. Kamille schept evenwicht bij te grote wakkerheid of te grote dromerigheid.

Sinds mensenheugenis is kamille bekend om haar kalmerende en krampstillende eigenschappen.

 

Het kompres kan na de middagmaaltijd gegeven worden of voor het slapen gaan.

Voetenbad, voetinwrijving, kamillekompres, narust

60 min.

50 euro

Duizendblad leverkompres

Met duizendbladthee of duizendbladolie.

Duizendblad stimuleert de stofwisseling en bevordert de vertering. In een kompres ondersteunt het de lever bij het ontgiften, bij chemokuren, bij neerslachtigheid en bij in- en doorslaapproblemen.

 

Huidproblemen zoals rosacea en acné kunnen ook baat hebben bij leverkompressen.

Voetenbad, voetinwrijving, duizendbladkompres, narust

60 min.

50 euro

bottom of page